Paroci uusim müügile jõudnud toode PAROC Sonus on mõeldud heliisolatsiooniks

19 sept 2017

Kivivillatootja Paroc tõi turule spetsialistide poolt välja töötatud erilised kivivillaplaadid PAROC Sonus, mis on mõeldud hea heliisolatsiooni tekitamiseks, ent on ka suurepärase soojustusomadustega ning täielikult tulekindlad.

PAROC Sonus nime kandvad kivivillaplaadid on elastsed ning oma massi ja tiheduse suhte poolest viidud tasemele, mis lubab võimalikult kuluefektiivselt soojustada ning samal ajal kinni pidada väliskeskkonnast tulenevat müra.

“Täielikult tulekindel kivivillaplaat PAROC Sonus sobib hästi nii puidust kui ka metallist karkassiga vaheseinte isolatsiooniks. Efektiivseks heliisolatsiooniks on soovitatav kasutada seda koos kipsist seinaplaatidega, mis hoiavad ära heli levimise madalamatel sagedustel kui 500 Hz,” selgitas Paroci tegevjuht Kalev Kõnn.

Uued kivivillast üldisolatsiooniplaadid on painduvad, kerged ja vastupidavad ning neid on lihtne käidelda ja lõigata. Materjal ei vaju ega tõmbu terve kasutusaja jooksul kokku, samuti ei kaota see oma isoleerivaid omadusi, mistõttu püsivad seinad sama heade soojus- ja heliisolatsiooniomadustega kogu ehitise eluea jooksul. Maksimaalse tulemuse saavutamiseks tuleks vaheseina konstruktsioonis Paroci kivivillaga hoolikalt tihendada ka kõik ühenduskohad, läbiviigud ja liitmikud.

Lisaks toimib PAROC Sonus efektiivselt nii soojustusmaterjalina kui ka tuletõkkena. Paroci kivivilla tuletundlikkuse euroklass on A1, mis tähendab, et kivivill on mittesüttiv ja ei põle.