PAROC CGL 20cy uus pakend – vähem plastikjäätmeid ja kiirem paigaldus

03 veebr 2022

PAROC CGL 20cy uus pakend – vähem plastikjäätmeid

Kivivillast laelamellide PAROC CGL 20cy uus pakkimismeetod aitab kiirendada ja lihtsustada ehitajate tööd ning muuhulgas kulub pakkimiseks edaspidi vähem kilet.

PAROC CGL 20cy laelamell on mittesüttiv kivivillast soojustusmaterjal, mida kasutatakse parkimismajade ja uute keldrilagede soojustamiseks. Energiatõhus ja mittesüttiv laelamell suurendab lisaks soojustamisele maa-aluste parkimisgaraažide ja keldrite tuleohutust. PAROC CGL 20cy 60mm paksuse lamelliga soojustatud betoonlagi omab tulekindlust REI 180, mis tähendab, et selline konstruktsioon säilitab oma tulekindluse 180 minuti jooksul. Lamellide paigaldamine on kiire ja lihtne, eraldi mehaanilisi kinnitusi pole vaja. Soojustatud lae võib viimistleda näiteks pihustivärviga.

PAROC CGL 20cy uues pakendis on lamellid laotud kaubaalusele 1,35 meetri kõrguseks pakiks, mis on kaetud kilest kapuutsiga. See hoiab ära võimaliku lamellide märjaks saamise. PAROC CGL 20cy lamellid on asetatud kaubaalusele nii, et liimitav pind on üleval pool. Nii saab liimi kanda lamellidele kohe aluse peal ning pärast lamellid kiirelt lakke paigaldada.

Hinnanguliselt tekib 4000 m2 lae soojustamisel tänu uuele pakkimisviisile kuni 1,5 konteinerit vähem plastikjäätmeid.

Uus pakkimisviis säästab tööaega, hoiab kokku prügikonteineri hinda, plastikjäätmete transpordikulu ümbertöötlemis jaama ning vähendab tuntavalt plastiku kasutust.
See on veel üks samm, et vähendada plastiku kasutust ning suurendada jätkusuutlikkust.

Uus pakend on juba saadaval. Alates 4. aprillist asendavad uued pakendid täielikult vanad PAROC CGL 20cy lamellide pakendid.

Vaata siit, kuidas paigaldada PAROC CGL 20cy lamelle >>